Skip to main content

PROFLEX ® Elite

Professzionális, előregyártott gumiszőnyeg alátétes, akril bevonatú pálya.

A pálya rendelkezik ITF (Nemzetközi Teniszszövetség) minősítéssel.
A PROFLEX ® Elite pályát az ITF  2-es (közepes-lassú) csoportba sorolta be.

A Proflex Elite szabadalmaztatott rendszer magas minőségű, előre gyártott, 6 vagy 4 mm vastagságú gumi alátétet és különleges akril festékréteg-rendszert foglal magában, mely tartós, vízzáró felületet képez, ezzel a játékhoz maximális komfortot és egyenletes labdapattogást biztosít. Mivel a rendszerben felhasznált anyagok teherviselő képessége kiváló, ezért a pálya minősége, annak „párnás” hatása egyenletes marad hosszú éveken keresztül, függetlenül az időjárás hatásainak szezonális változásaitól. A gumiszőnyeg egyenletes vastagsága biztosítja a kontrollált labdapattogást a pálya teljes területén. A Proflex Elite felső festékrétegeit az igényelt csúszásmentesség szerint lehet variálni, képessé téve így más sportoknál – röplabda, kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, stb. - való használatát is (Multi Use Games Areas). Az aljzat általában aszfalt, vagy beton. Erre kerül rá az újra feldolgozott gumi alátét szőnyeg egy speciális, oldószermentes ragasztóanyaggal. Ezután kétkomponensű pórustömítő poliuretán kerül a gumiszőnyegre biztosítva a teljesen sima felszínt. A következő, szintén kétkomponensű poliuretán réteg további rugalmasságot ad, és eltünteti a szőnyegcsíkok közti esetleges hézagokat ill. biztosítja a repedésmentes együtt dolgozást. A rendszer tetejére két réteg tartós akrilfesték, a legvégére pedig a kívánt színű akril festékréteg kerül.

A környezet

Az ezekhez a felületekhez használt anyagok környezetbarátak, a gumiszőnyeghez újrahasznosított gumit, oldószermentes ragasztókat és vízbázisú polimer bevonatokat használnak.

Karbantartás

A karbantartási költségek nagyon alacsonyak, és a legtöbb esetben a pálya felületét csak egy-két évente kell nagynyomású mosni.

Ez a szolgáltatás igény esetén rutinszerűen szakszerűen elvégezhető.

Kattintson a szórólap letöltéséhez