Skip to main content

Hírek

Hogyan lehet felújítani egy 20 éves keményborítású teniszpályát?

Hogyan lehet felújítani egy 20 éves keményborítású teniszpályát?

Az elmúlt években egyre többen készíttetnek keményborítású sportburkolatokat, mert felismerték, hogy ezek a burkolatok gyakorlatilag karbantartás mentesek. Nem kell velük foglalkozni, ha nem játszanak rajta, vagy ha elutaznak. Egy salakpályát akkor is kezelni kell, ha nincs használatban, hiszen ha nem tartják nedvesen, a szél elhordja a finom salakot és beteríti az egész környezetet, ami mindenkinek kellemetlen.

f1q

f2q

Mivel mostanában kezd jobban elterjedni az ilyen típusú burkolat ezért rendszerint új pályák burkolására kapunk felkérést. Az idei évben azonban, talán Magyarország egyik legrégebbi, keményborítású teniszpályának felújítására kaptunk megbízást. A pálya csak festett volt, párnázott réteg nélkül. A pályát még ausztrál kivitelező készítette, mert akkor még itthon nem foglalkozott senki ilyen típusú burkolatok készítésével. Az alábbi képeken látszik, hogy a pálya elég elhanyagolt állapotban volt, mert régóta nem használták. A tulajdonos az aszfaltburkolaton a meglévő repedéseket kijavítatta. Az aszfaltos remek munkát végzett, mert sikerült a javításokat az eredeti szinthez igazítania és nem volt szükség külön kiegyenlítésre. A felújítást egy alapos takarítással kezdtük, nagynyomású vízzel!

A takarítás után ilyen volt a pálya.

f3q

A takarítás után egy felújító réteget hordtunk fel. Ennek feladata az apróbb sérülések, lyukak kitöltése.

f4q

A felújító réteget követően, 3 akril réteget hordunk fel. Minden réteg után átnézzük a felületet és ahol szükséges megcsiszoljuk.

f5q

A végeredmény!

  • Találatok: 31