Skip to main content

Hírek

Teniszpálya építés Mosonmagyaróváron

 
Teniszpálya építés Mosonmagyaróváron

2018. júliusában, cégünk megbízást kapott Mosonmagyaróváron, 3 db Proflex Elite keményborítású teniszpályák elkészítésére. A Megrendelő az elmúlt több mint tíz év alatt elkészült hazai referenciák alapján választotta a Proflex rendszert. Másik szempont volt a kiválasztásnál, hogy a Proflex Elite rendszer a gumiszőnyeg borítás felett egy vastag poliuretán réteget alkalmaz, ami megakadályozza a szőnyegek illesztésénél a burkolat megrepedését. A poliuretán réteg felett 3 réteg, homokkal kevert, akril réteget festettünk fel. 
 
tp1   
 
tp1     tp1
 
A Proflex pályákon az akril rétegeket egy speciális, széles ecsethez hasonló eszközzel hordjuk fel, ami egy finom texturát kölcsönöz a felületnek és ez adja meg az ITF minősítéshez a pálya sebességét. Ennek a szerszámnak a használatával több festéket is hordunk fel a felületre, mint egy sima gumilehúzóval, ami szintén hozzájárul a hosszabb élettartamhoz.


tp5
Első lépés gumiszőnyeg leragasztásatp6
A képen a Porfiller réteg is látszik amit a gumiszőnyeg tetejére húzunk fel,
hogy a szőnyeg pórusait lezárjuk. Ezt követően kerül felhordásra a Poliuretán réteg.
tp7 
A Poliuretán rétegre 3 akril réteg került. Mivel a pálya két színnel készült,
ezért a játéktér egy újabb réteget kapott.
Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a gumiszőnyeg tetejére felhordott Porefiller és Poliuretán réteg nagyon fontos alkotóeleme a Proflex Elite pályák rétegrendjéhez, különösen olyan pályák esetén ahol télen sem fedik le őket és nem temperálják. Az ilyen pályáknál akar 60-70 celsius fok különbség  is lehet a nyári és téli burkolat hőmérsékletek között. Remélem információink hasznosnak bizonyultak azok számára akik keményborítású teniszpályák építésében gondolkoznak. A klímaváltozás miatt egyre jobban felértékelődik a víz szerepe, ezért ezek a pályák nagyon környezetbarátnak számítanak, hiszen nem kell őket locsolni, ellentétben a salakpályákkal. Sőt ha összegyűjtjük a pályákról az eső vizet, akkor plusz erőforráshoz jutunk, amivel öntözhetünk is. További előnyük, hogy enyhébb téli napokon is használhatjuk a lefedetlen pályákat is, mert semmilyen előkészítést nem igényel a játékhoz. A gumiszőnyeg alapréteg komfortos, ízület kímélő játékot tesz lehetővé mindenki számára.
Jó játékot kívánunk mindenkinek
  • Találatok: 33